“Šestar – zaokruži izvrsnost!”

13 pro, 2023

Danas je u Osnovnoj školi Vojnić održan sastanak učenika osmih razreda i njihovih roditelja i učitelja na kome su predstavljeni bogati programi unutar Upisne kampanje Karlovačke županije, pod nazivom  

“Šestar – zaokruži izvrsnost!”

Središnji fokus kampanje, što je ujedno i cilj, je poticanje kvalitetnog odabira srednjoškolskog puta, uz naglasak na upoznavanju učenika i roditelja s privlačnim zanimanjima i programima važnima na tržištu rada.

Raznolikost tema obuhvaćala je ključna pitanja vezana uz odabir srednje škole nakon osnovnog obrazovanja. Učenicima i njihovim roditeljima pruženi su relevantni savjeti i smjernice kako bi olakšali donošenje odluka o budućem školovanju.

Pročelnica Upravnog odjela za školstvo, mr. sc. Marija Šćulac, svojim interaktivnim pristupom predstavila je program kampanje, pružajući učenicima jasnu sliku o svim mogućnostima.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Karlovačke županije, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, predstavnik Gospodarske komore, ravnateljica srednje Mješovito industrijsko-obrtničke škole, ravnateljica Gimnazije Karlovac, ravnatelj Tehničke škole Karlovac, te predstavnici građevinske tvrtke AB gradnja.

Osnovna škola Vojnić, naglasila je ravnateljica Mirjana Stojković, uključila se u aktivan dijalog Upisne kampanje, ističući se kao obrazovna institucija koja potiče stručnost, inovativnost i suradnju s lokalnom zajednicom.

Na kraju sastanka, naglasak je stavljen na moto “Ulaganje u mlade znači ulaganje u budućnost Karlovačke županije.” Ovaj moto odražava posvećenost škole razvoju mladih talenata i stvaranju čvrstih temelja za prosperitetnu budućnost zajednice. Ujedinjeni u cilju oblikovanja kvalitetnih budućih stručnjaka, roditelji, učenici i školski djelatnici zajedno grade mostove prema obrazovnom uspjehu i izvrsnosti.

Natalija Kočiš Benković

Skip to content