preskoči na sadržaj
Školska knjižnica

Školska je knjižnica mjesto informacijske, odgojno-obrazovne i kulturne djelatnosti svake škole. Nabavlja, obrađuje, čuva i daje na korištenje knjige i drugu građu radi zadovoljavanja obrazovnih, kulturnih, informacijskih i stručnih potreba korisnika i permanentnog obrazovanja. Uporaba školske knjižnice daje osnovu za razvoj sposobnosti korištenja svih drugih knjižnica. 

Zbog toga školski knjižničar ima knjižničarsku, nastavnu i pedagošku funkciju jer organizira savjetodavni rad za učenike, učitelje i stručne suradnike, uključen je u programe izvannastavnih i izvanškolskih aktivnosti. Učeniku pristupa individualno i pomaže mu svladati tehniku samostalnog učenja utemeljenog na istraživačkome pristupu i korištenja svih izvora informacija.
 
 
 
Djelatnost školske knjižnice ostvaruje se kao:
 
  • neposredna odgojno-obrazovna djelatnost (rad s učenicima, učiteljima i stručnim suradnicima: pomoć pri izboru knjige i upućivanje u čitanje književnih djela, stručne literature i časopisa; upućivanje u način i metode rada na istraživačkim zadaćama (upotreba leksikona, enciklopedija, rječnika, atlasa i dr.); rad s učenicima putnicima; pomaganje u pripremi i obradi referata; sustavno poučavanje za samostalno i trajno (cjeloživotno) učenje… 

 

  • stručna knjižnična djelatnost ( nabava knjižne i neknjižne građe, inventarizacija, signiranje, klasifikacija, katalogizacija, predmetna obrada, otpis i revizija, izrada statističkih izvješća, stručno usavršavanje…)

 

  • kulturna i javna djelatnost (organizacija, priprema i provedba kulturnih sadržaja: susret s književnikom, tematska izložba, filmska projekcija, suradnja s kulturnim ustanovama…)

 

Školska knjižnica OŠ Vojnić teži biti informacijskim imedijskim školskim središtem, središnjica svih školskih odgojno-obrazovnih sadržaja, važnih kulturnih događaja i stvaralačkih mogućnosti.

 

 

U procesu modernizacije i opremanja pomogli su nam i sljedeći donatori:

Raiffeisen Bank Austrija

Ina – Industrija nafte

Jadranski naftovod

Hrvatska lutrija

 

 

 

Svima im velika hvala!

 
TražilicaKalendar
« Srpanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Korisni linkovi
ŠKOLA

DARUJMO LJUBAV

KORISNO


 


 


 

preskoči na navigaciju