preskoči na sadržaj
GOSPODARI ULICE
 
U sklopu akcije „Sigurnost u prometu” i ove godine kao i prethodne, ostvarena je puna suradnja između PU Vojnić i naše škole. Nekoliko naših učenika osposobljeno je regulirati promet, pa su raspoređeni na nekoliko najprometnijih mjesta na vojnićkim ulicama u blizini škole.
 
 
 
Da bi učenici, a i ostali sudionici u prometu, sigurno stigli na svoja odredišta, obnovljena je pred početak nove školske godine horizontalna signalizacija, a najmanjim školarcima date su upute kako na dozvoljenim mjestima sigurno prijeći ulicu.

Na takvim mjestima navikli smo vidjeti prometne policajce, a pojava naših učenika sa stop-pločicama na pješačkim prijelazima izazvala je znatiželju i simpatije starijih vozača i pješaka. Stariji ljudi su zastajkivali i promatrali naše učenike kako reguliraju promet, a mali prometnici su se osjećali važnim kad su vidjeli da jednim pokretom ruke mogu zaustaviti promet. Nas četvero: Danijel Vračar, Mirjana Škara, Denis Pavlović i ja činili smo školsku prometnu policiju koja je prošla petodnevnu policijsku obuku. Obučavao nas je policajac Romeo Senfneri.
 
 
Ima li neposlušnih i nesavjesnih vozača? ”, pitala je jedna naša učenica mladu prometnicu Mirjanu Škaru, učenicu 8.b razreda.
Ima, dakako, i onih koji projure na znak „stop” i mi tada tražimo pomoć pravih prometnika koji su uvijek u našoj blizini, ” rekli su nam.
 
Ova, hvale vrijedna, aktivnost naših učenika vjerojatno će utjecati na neke od njih da upišu prometnu školu i opredijele se za zanimanje prometnog policajca.
 
 
 
Nikolina Krakić, 7.b
TražilicaKalendar
« Ožujak 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Korisni linkovi
ŠKOLA

DARUJMO LJUBAV

KORISNO


 


 


 

preskoči na navigaciju