preskoči na sadržaj
SUMRAK REKLAME
                    
 
Do sada smo učili i slušali od starijih ljudi da je ljubav jedan od najuzvišenijih osjećaja i da se i po tom osjećaju razlikujemo od životinjskog svijeta. Pročitali smo toliko ljubavnih priča, pogledali toliko ljubavnih filmova, uživali i plakali nad sretnim i nesretnim sudbinama, da smo već izgradili jedan svoj stav prema toj ljudskoj osobini. Znamo da ljubav treba biti iskrena.
 
 
Naša uvjerenja od prije par mjeseci su poljuljana, a tomu je uzrok najjači medij današnjice – televizija. Samo jedna reklama mobilne mreže je na ružan, gotovo glup način, trebala privući nove korisnike jeftinijom tarifom. U toj reklami prelijepa djevojka napušta prelijepog mladića pred samo vjenčanje jer joj je netko drugi ponudio nešto više. A to nešto više je pedeset besplatnih mjesečnih poruka koje u stvarnosti imaju svoju cijenu izraženu novcem. Ako taj iznos novca usporedite s „vrijednošću” mladića kojega trajno napušta, o djevojci koja to čini, nameće nam se zaključak: spremna je za nešto više (a to je opet novac) ostaviti najljepšeg mladića, zaboraviti na trajnu vezu koja je dugo stvarana, pogaziti sva obećanja o vjernosti. Time ona ustvari, pokazuje koliko cijeni muškarca za koga se treba udati i koliko bi vrijedila na vjenčanju njena zakletva da će mu biti vjerna dok ih smrt ne rastavi. Tko bi, poslije ovakve slike o ženi, ženi, uopće, mogao vjerovati! U očima kakvog prosječnog televizijskog gledatelja žena će postati oličenje nestalnosti, prevrtljivosti, lakoumnosti. Ionako nas nazivaju Evine kćeri.
 
 
Ovom svojom reklamom televizija se pridružikla masama neodgojenih autora silnih viceva o ženama. Važno je bilo podići širokim masama koje se još uvijek uče gledati televiziju.
Na mnoge od nas koji mislimo svojom glavom i razlučujemo stvarni svijet od televizijskog, ovakva, a i mnoge druge slične poruke, ne mogu ujecati.
 
                                                   
 
 
Renata Opačić, 7.a
TražilicaKalendar
« Ožujak 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Korisni linkovi
ŠKOLA

DARUJMO LJUBAV

KORISNO


 


 


 

preskoči na navigaciju