preskoči na sadržaj
NAŠE DOBRE ČISTAČICE
 
                              
 
U svim dosadašnjim brojevima našega lista pisali smo o svemu i svačemu. Redovito smo spominjali učitelje, prvašiće, osmaše, ravnateljicu, pedagoginju, pa i našeg domara. Kad prelistamo dosadašnje brojeve „Palete”, možemo zamijetiti da smo nepravedno izostavili naše marljive čistačice.
 
 
Tko god je navraćao u našu školu, nije mogao nezamijetiti kako je naša škola uredna i sja od čistoće.
Sigurno, to nije zasluga nas učenika, nego naših čistačica. To može razumijeti samo onaj tko zaviri u naše učionice kada ih mi napuštamo poslije zadnjeg sata. Pod klupama, po podu, oko košare, na sve strane hrpe smeća. Malo koga od nas grize savijest kad to pogleda, pa se ponašamo kao da smo zaduženi da „stvaramo” smeće. Posebno su nam učionice prljave kada je vani loše vrijeme. Bez obzira što imamo obuću za učionice, uvijek se netko provuče blatnjavih cipela i iza sebe ostavlja prljavštinu. Opomene malo pomažu. Naše čistačice znaju da sva ta prljavština i smeće čekaju njih.
 
 
A već sutra u jutro škola će nas dočekati otvorenih vrata i blistava od čistoće. I to zahvaljujući našim marljivim i samozatajnim čistačicama koje neumorno čiste hodnike, WC-e i učionice. Da nije njih, gušili bi se u vlastitom smeću.
I nikad ih nismo vidjeli smrknutog lica. Samo nas blago opomenu kad iz nas ostane previše smeća. Njihov uloženi trud se ogleda u čistoći naše škole i prenatrpanim kontejnerima koje svakodnevno odvoze na depo. Bez naših se čistačica nastava ne bi mogla normalno odvijati i zato: Bravo, čistačice i hvala vam!
 
 
                                                   
 
Matea Kokanović, 6.b
 
                          
TražilicaKalendar
« Ožujak 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Korisni linkovi
ŠKOLA

DARUJMO LJUBAV

KORISNO


 


 


 

preskoči na navigaciju