preskoči na sadržaj
CIJELE GODINE NAS KUDE A ONDA HVALE

 

Čudno je da nas učitelji tijekom cijele školske godine kude. Uopće ne spominju naše dobre osobine, kao da ih ne primjećuju, ili kao da ih uopće nema. Te vi ništa ne učite, vi ste obične lijenčine; kako mislite završiti razred, što se ne ugledate na dobre učenike po drugim školama. I tako svi odreda.

 
 
Kada nas treba napasti, proglasiti nas lošim učenicima, tu se svi učitelji sto posto slažu. Jedino svoje pokude malo ublaže za Božić i Novu godinu, valjda što su dani darivanja, pa neće da nas „časte” špotanjima. Tu i tamo nagradi nas Sveti Nikola i Djeda Mraz, a Krampus bezuspješno pokušava podijeliti šibe. Po mišljenju naših učitelja, posla bi s nama trebao imati Krampus, a šibama bi ga trebala opskrbiti šumarija – takvi smo.
 
To se ponavlja iz godine u godinu. Nije nejasno jesu li naši učitelji možda sebi utuvili u glavu, da će njihova stalna prigovaranja djelovati na nas. Ne vjerujem, jer smo toliko na njih navikli, da ih i ne slušamo. Čim učitelj zine, znamo što će nam reći: Nije to zbog toga što ne cijenimo njihovo mišljenje, nego zbog toga što mislimo da nismo loši.
A kad dođe Dan škole i kraj školske godine, naši učitelji okreću kartu. Pljušte pohvale, dijele se priznanja i diplome. Prolaznost stopostotna i rijetki su oni koji idu na popravni. Hvale nas na sva usta. Kažu nam da tako treba, da su takve rezultate i očekivali od nas. Da ne povjeruješ!
 
 
Pitaš se jesu li to oni isti učitelji koji su nas do neki dan kudili, ili je u njihovim glavama nešto puklo. Jesu li te diplome i priznanja stvarno zasluženi i imaju li važnost i značenje ono koje trebaju imati? Jer one su u oprečnosti s izjavama naših učitelja tijekom cijele školske godine.
 
Možemo li mi, stvarno, primajući ta priznanja, biti sami sobom zadovoljni? Ne! Mi smo u dilemi i rado bismo da nam to učitelji objesne.
 
 
 
 
Romario Matanović, 8.b
Tražilica



Kalendar
« Ožujak 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Korisni linkovi
ŠKOLA

DARUJMO LJUBAV

KORISNO


 


 


 





preskoči na navigaciju